Valle dell’ Orco – CEAT week & Selectieweek Expeditie Academie

Vorige week was ik in het prachtige Valle dell’Orco om een lichting onstuimig-enthousiaste klimmers van de Expeditie Academie te begeleiden. Ook was het een week van de CEAT met als doel enthousiaste en gemotiveerde klimmers dichter tot elkaar te brengen. Het was een waanzinnig leuke week met veel gezelligheid en esthetische beklimmingen. Ook was het een week van koude nachten en zonnige dagen. Kortom perfect weer om lekker veel te klimmen.

Valle dell’Orco is een waar paradijs voor met name de spleetklimmer en artificieel klimmer. Daarom heb ik samen met Court en Bas de deelnemers vd Academie op de eerste dag een cursusje spleetklimmen gegeven. Op grote blokken konden we perfect de brede spleten oefenen met verschillende verklemmingstechnieken van vuist tot  chickenwing en met de oh zo belangrijke hak-teen voetplaatsingen. De dag erop hebben we ons met alle deelnemers gewaagd aan de beroemde ‘Fissura Kosterlitz’ (6b), een prachtige boulder van tight-hands tot hands voor het eerst beklommen door een Nobelprijs winnaar! Halverwege de week hebben we ook een kleine cursus gegeven over de basis van het artificieel klimmen. Vol enthousiasme konden de deelnemers m.b.v. het klimmateriaal zich in de rots omhoog bewegen.

De eerste dag op de boulders onder aan de Caporal.

– CLICK for SLIDESHOW –

Maar natuurlijk heb ik zelf ook lekker veel geklommen. Hoogtepunten voor mij waren een beklimming van de klassieke Nautilus (270 m, 6a) op het massief Sergent met Noel. Een beklimming van de waanzinnige Rattle Snake (250 m, 6c) op de indrukwekkende wand ‘Caporal’ met Wouter de Vries. En een dagje klimmen met Bert en Harald in de sector Dado. Hier klommen Bert en ik, ik denk wel de mooiste spleet van Orco, Sitting Bull (6c+). Ook werd ik door Harald een bizar mooie sportroute ingeschopt waarbij ik zowaar boven mijzelf uitsteeg. En als afsluiter met Bert en Aniek de route Pesce d’Aprile (170 m, 5c). Kortom een super week!! CEAT en de Expeditie Academie bedankt!

 

Posted in Blog.