Expeditions

Revelation Mountains 2019
In maart en april 2019 hebben Bas Visscher en Niek de Jonge veel ontberingen en slechte sneeuwcondities doorstaan tijdens een expeditie naar een zeer afgelegen deel van de Alaska Range. Een tantaluskwelling met first ascents. Lees hier meer over de expeditie.
Patagonië Expeditie 2016-2017
Op 11 december 2016 vertrekken Jefta Smit en Niek de Jonge voor de tweede keer naar het indrukwekkende Patagonië. Dit keer is het hoofddoel een beklimming van de Cerro Torre. Lees hier meer over de expeditie.

Patagonië Expeditie 2013-2014
Op 19 december 2013 stonden Jefta Smit en Niek de Jonge als eerste Nederlanders op de top van de 3405 m hoge Cerro Fitz Roy. Lees hier meer over de expeditie in het beruchte maar betoverend mooie Patagonië.

expeditie-logo

Kyajo Ri Expeditie 2011
Niek de Jonge en Michael van Geemen gaan voor een alpiene stijl beklimming van de 1000 m hoge oostwand van de Kyajo Ri in de Nepalese Himalaya. Helaas bleek op de Kyajo Ri zware vermoeidheid snel parten te spelen waardoor er in de tweede touwlengte omgekeerd moest worden. Zie hier een VIDEO die een goede impressie geeft van deze expeditie en de bijkomende teleurstellingen.

In voorbereiding op het hoofddoel, de Kyajo Ri, heeft het team de Pharilapcha (6017 m) met succes beklommen. Deze route is eerder als afdaal route van beklimmingen van de noordwand gebruikt en is mogelijk nog nooit beklommen. Ook is er een poging gedaan op de Machermo Peak (5766 m), een onbeklommen vrijstaande pilaar.

expeditie_logo_11_banner2-01
Ren Land Expeditie 2009
Ren Land, een schiereiland gelegen 500 km ten noorden van de poolcirkel tussen het grootste fjord ter wereld en de
Groenlandse ijskap, herbergt een schat aan onbeklommen bergen met steile rotswanden en pilaren van meer dan 1000 m hoog.  Een kleine expeditie in een zeer afgelegen gebied aan de oostkust van Groenland. Lees hier meer over de eerstbeklimmingen die Niek de Jonge en Jelle Staleman hier hebben gemaakt.