Taghia here we come!!

De prachtige wanden van de Taoujdad en de Oujdad met links de gite van SaidAankomende dinsdag is het dan zover, dan vliegen Karel en ik naar Marrakesh in Marokko. Het plan is ruim drie weken te gaan klimmen in het afgelegen dorpje Taghia, diep weggestopt in het ruige Atlas gebergte. We willen heel graag mooie klassieke routes herhalen zoals Baraka, Cosmic Roof aka ‘African Separate Reality’, Soyez for, magez du porc en Storm O’clock in het afgelegen dal van de Jbel Ibourhalene. Omdat we dit jaar lekker lang de tijd hebben willen we ook proberen een aantal nieuwe routes te openen. Vorig jaar hebben we namelijk wat ideeën opgedaan en mooie onbeklommen wanden gespot! 

Vorig jaar hebben we, ondanks ons relatief korte verblijf van slechts een week, erg veel kunnen klimmen. We hebben o.a de eerste vrije beklimming gemaakt van ‘Fissure Gauche’ op de Oujdad (zie nieuwsbericht). En als absoluut hoogtepunt hebben we de prachtige route ‘Rouge Berbere’ (Astroman d’Afrique) geklommen. Het zou fantastisch zijn dit jaar weer zoveel moois te kunnen klimmen. Voor een uitgebreid verslag van de trip naar Taghia zie HIER.

Onze overnachtingen in Marrakesh worden overigens gesponsord door Maroc Travel, het reisbureau bij uitstek voor je avontuurlijke reizen naar Marokko.

 

Posted in Blog.