‘Spleetklimmen’ op Klimmuur Utrecht

Hoewel Klimmuur Utrecht al een jaar een heuse spleet/crack rijk was hebben we  gisteren deze vernieuwd en uitgebreid. Michael heeft supermooie spleetmodules gemaakt en nu ook een mooi verloopstuk van de diepe bakken naar de ondiepe bakken. Alle lof naar Michael voor dit ontwerp en timmerwerk. Het resultaat is een spleet/crack die loopt van ‘hands’naar ‘vuist’ naar ‘ringlocks’ en eindigt in ‘vingers’. De spleet/crack is nu wat toegankelijker als voorheen wat zorgt voor ‘delightful jamming’ oftewel heerlijk spleetklimmen 🙂

De volgende gradaties kunnen worden geklommen:

5c –> start staand met gebruik van alle kleine witte en rode treedjes, eindigt bovenop bovenste spleetbakmodule

6b –> zitstart aan stalagtiet, gebruikmakend van alleen de witte treedjes, eindigt op stalagtiet in het dak (de bovenkant vd bovenste spleetbakmodule niet gebruiken)

6c/6c+ –> zitstart aan stalagtiet, ZONDER treedjes, eindigt op stalagtiet in het dak (de bovenkant vd bovenste spleetbakmodule niet gebruiken)

LET OP: deze gradaties zijn bij benadering!!! Heb je hele kleine handen dan kan je er onderin zo een aantal gradaties bij op tellen, heb je hele dikke klauwen dan kan je er bovenin weer een gradatie bij op tellen. Laat je niet leiden door de gradaties, spleetklimmen is een specialisatie binnen de klimsport en als je dit niet gewend bent dan kan de makkelijkste spleet moeilijker aanvoelen dan je moeilijkste route ooit. Een nieuwe uitdaging, lekker oefenen, veel plezier!!

Michael die de modules monteert. Michael tijdens de eerstbeklimming van de vernieuwde spleet!Van hands naar vuist naar vingers

 

Posted in Blog, spleetklimmen.