About

Selfie in Patagonië, januari 2014.Eind 2013 ben ik begonnen als zzp’er nadat ik vanwege bedrijfseconomische redenen ontslagen werd uit mijn ‘vaste’ functie als Prospector & Fysisch Geograaf binnen de archeologie. Na mijn ontslag heb ik besloten het roer om te gooien en alleen nog dingen te doen die ik echt leuk vind.

Een nieuwe uitdaging ben ik aangegaan door mij om te scholen tot Industrieel Klimmer (Rope-Access, IRATA). Daarnaast geef ik trainingen in de windmolenindustrie, valbeveiliging en cursussen in de klimsport. Hiermee verdien ik mijn geld om het vervolgens te besteden aan..jawel nog meer klimmen. Naast mijn werk ben ik commissielid in de “Commissie Expeditie Alpiene Topsport (CEAT)” van de NKBV.

Het liefst klim ik in afgelegen en voor mij onbekende gebieden. Met name alpiene gebieden en lange rotswanden hebben mijn passie. Ethiek bij het klimmen vind ik erg belangrijk. Zo is de stijl waarin een berg wordt beklommen belangrijker dan het uiteindelijke doel. Klimgebieden en routes met een avontuurlijk karakter inspireren mij het meest. Tijdens mijn reizen heb ik een passie ontwikkeld voor fotografie. Als ik de tijd vind probeer ik van de mooiste reizen en beklimmingen verslag uit te brengen. Hopelijk kan ik dan hiermee anderen weer inspireren.

Een overzicht van noemenswaardige beklimmingen vindt je HIER.

Bij mijn beklimmingen word ik ondersteund door:rab_logo_black

niekdejonge.nl/…/noemenswaardige-beklimmingen