Red Rocks, week 2

Een korte post vanuit Moab over mijn tweede week in Red Rocks:

Na een regenachtige rustdag met erg veel wind en een kapot gewaaide tent besluiten we hierna wat moeilijkere routes te proberen. We klimmen de prachtige hoekversnijding “The Nightcrawler” (5.10c). Een juweeltje met stevig klimmen wat er op het oog moeilijker uit ziet dan het uiteindelijk is.

Fleur in de magistrale versnijding van "The Nightcrawler" (5.10c)

Op donderdag besluiten we voor de meest favoriete route van Lyn Hill te gaan “Levitation 29” (5.11c, 350m). We staan extra vroeg op omdat het vaak erg druk is in deze mega klassieke route en ook omdat het gewoon een heel stevige aanloop heeft van bijna 3hr. Gek genoeg komen we er al snel achter dat we die dag de route helemaal voor ons alleen hebben. De eerste lengte is even schrikken, het is maar 5.10a gewaardeerd maar toch voelt het bij Fleur en mij veel moeilijker aan, dat belooft niet veel goeds. De tweede lengte is gelijk een van de moeilijker lengtes. Gelukkig lees ik de sleutelpassage door het dakje snel en plaats ik een heelhook en hoppa bij de standplaats. De sleutellengte mag Fleur voorklimmen, per slot van rekening is kleine randjes haar specialiteit. En ze klimt de lengte in prachtige stijl onsight voor. Ook ik klim de lengte in een keer na, maar moet toch erg mijn best doen bij de kleine randjes. De lengtes erna zijn allemaal prachtig en geen enkele lengte is een weggevertje. Een schitterende route met als enige nadeel de constante blootstelling aan de zon. We zijn erg blij dat we de hele route zonder vallen hebben geklommen !

Fleur in de crux lengte van Levitation 29

Op de laatse dag in Red Rocks klim ik nog een aantal klassieke routes met de Amerikanen Fred en Harrison. We klimmen “Triassic Sands” (5.10b) en “Wholesome Fullback”(5.10a). De laatste voelde veel moeilijker aan dan de graad aangeeft, maar wat maakt het uit, het is en blijft prachtig klimmen. Met het abseilen komen we langs de sleutellengte van “Our Father” (5.10d). En zodra ik de route zie kan ik de verleiding niet weerstaan deze lengte voor te klimmen, WAUW!!

In de prachtige crux lengte van 'Our Father' (5.10d)

Posted in Blog.