Cursus / Bijscholing ‘Trad Klimmen’

Trad Klimmen, of Traditioneel Klimmen, is de meest pure stijl binnen het rotsklimmen. Bij ‘trad klimmen’ gebruik je geen glinsterende boorhaken maar plaats je je eigen mobiele tussenzekeringen, zoals cams en nuts. Je gebruikt alleen de natuurlijke vormen, spleten en barsten in de rots om je ‘eigen’ tussenzekeringen te plaatsen. Het vraagt dus naast de klimtechniek om extra inzicht, oplossend vermogen en ‘skills’ om op een veilige manier te klimmen.  Daarnaast opent het een hele nieuwe wereld van prachtige klimgebieden waar je in de meest zuivere en esthetische stijl kan rotsklimmen!

Dus ben jij een enthousiaste klimmer en kan je al zelfstandig buiten sportklimmen (niveau OV Single Pitch (Outdoor Voorklimmen)) en ben je toe aan de volgende stap dan is deze cursus zeker wat voor jou!

Nu al enthousiast? Geef je dan snel op!  KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Cams, cams en nog meer cams (foto: Thomas Ogg).

Cams, cams en nog meer cams (foto: Thomas Ogg).

The rock doens’t give you a bolt, so leave it alone. It is possible to drill the rock and put a bolt in it, but you’ll be putting a bolt in your own head.  – J. Dawes 

Inhoud van de cursus:
De cursus ‘Trad klimmen’ is bedoeld voor klimmers met geen of beperkte ervaring in klimmen op mobiele tussenzekeringen. Het instap niveau voor alle deelnemers is OV Single Pitch (Outdoor Voorklimmen). Dat betekent dat de deelnemer de basis van het buitenklimmen volledig beheerst en al ervaring hierin heeft opgedaan. Tijdens de cursus wordt het volgende behandeld:

– materiaalkennis en -eigenschappen
– plaatsen van mobiele tussenzekeringen
– standplaatsbouw
– risicobewustzijn & veiligheid

– routekeuze, tactiek en voorbereiding
– basis techniek artificieel klimmen
– basis techniek spleetklimmen

Locatie:
De cursus wordt gegeven in het klimgebied Ettringen / Mayen (in de buurt van Koblenz). De reistijd Utrecht – Ettringen is ca. 3:15 uur. Informatie over het klimgebied is te vinden op www.klettern-ettringen.de. Er zal een maillijst worden rondgestuurd waardoor we zoveel als mogelijk kunnen carpoolen.

Duur en tijdschema:
De eerstvolgende cursus wordt gegeven in het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 september 2018. Op zaterdag wordt er verzameld om 10 hr op de parkeerplaats bij de Grosse Wand en zal het programma eindigen om ca. 18hr00. Op zaterdagavond kan er eventueel samen worden gegeten in een van de restaurants in Mayen (op eigen kosten). Er wordt overnacht op de authentieke camping bij de familie Schäfer waar we ‘s avonds een groot kampvuur kunnen maken.

Kosten:
De kosten voor het gehele weekend zijn €159,- incl. BTW per persoon. Deze kosten zijn exclusief reiskosten, eten/drinken en basisuitrusting Outdoor Voorklimmen maar inclusief de overnachting van zaterdag op zondag en het gebruik van alle klimmaterialen.

De cursus gaat door vanaf minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers. Wanneer er te weinig aanmeldingen zijn wordt het weekend uiterlijk 5 dagen van tevoren gecanceld.

Deelname eisen:
– in bezit ‘Klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen’ van de NKBV (of vergelijkbare en aantoonbare ervaring)
– in bezit van geldige NKBV-reisverzekering
– in bezit van basisuitrusting Outdoor Voorklimmen (gordel, helm, klimschoenen, zekerapparaat, setjes, prusik lang en kort, 3 schroefcarabiners, 2 bandschlingen, evt. dynamisch klimtouw)

Enthousiast geworden? Geef je dan snel op!  KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN

Voor verdere vragen kan je natuurlijk contact opnemen via het contactformulier.

Bijscholing voor NKBV-instructeurs / NKBV regio:
De cursus is eveneens toegankelijk voor NKBV-instructeurs met ruime ervaring (SKI3-OV-Trad voorheen SKI-AK). Tijdens het weekend kunnen de SKI3-OV punten voor hun licentiebehoud behalen. De combinatie van ervaren instructeurs (SKI3-OV-T) en minder ervaren deelnemers is uitermate geschikt om de instructie vaardigheden te toetsen en ervaringen in de groep te delen. Kortom een interactieve lesmethode.

Regio’s en verenigingen kunnen ook deze cursus / bijscholing boeken. Een cursus op maat is eveneens mogelijk, neem dan gerust contact met mij op.