Workshop Spleetklimmen

Spleetklimmen is een specialisatie binnen de klimsport. Tijdens deze workshop leer je alles over de verschillende verklemmingstechnieken die gebruikt worden bij het spleetklimmen. Je leert over hand-, voet- en camplaatsingen door het gewoon allemaal zelf te oefenen. Tijdens de workshop wordt namelijk gebruik gemaakt van verschillende spleetbakken en een heuse ‘crackmachine’. De workshop wordt ondersteund door spectaculair foto- en filmmateriaal. Ook leer je de plekjes in de buurt van Nederland kennen waar je de opgedane kennis in de praktijk kunt brengen.

‘A good handjam is one of the most secure holds a climber can have, more secure than grabbing a rung on a ladder’ – John Bachar

de roofcrack van de crackmachine! ©ByRyanPhotography.com

– IMPRESSIE –

Inhoud van de workshop:
– introductie “Wat is spleetklimmen?”
– tapen van de handen
– hand-/voetverklemmingen & techniek

– mobiele tussenzekeringen vs handen & voeten
– risicobewustzijn
– introductie Off-Width klimmen, het koningsnummer!

Duur: Een halve dag of een avond (meestal van 13hr tot 16hr30 of van 19hr tot 22hr30).

Kosten:
€45,- per persoon voor een halve dag, inclusief volledige instructie en gebruik van de spleetbakken en crackmachine. De prijs is exclusief het gebruik van sporttape, neem dit dus zelf mee! Voor de workshop geldt een minimum van 6 en een maximum van 10 deelnemers.

Locatie:
De volgende workshop wordt gegeven in Mountain Network Nieuwegein op zondagmiddag 28 januari 2018 van 13hr tot 16hr30.  Abonnementhouders van Mountain Network krijgen 5 euro korting. Je kan je opgeven via het INSCHRIJFFORMULIER!

Workshop Spleetklimmen boeken in jou klimhal of sportlocatie?
Dat kan! De crackmachine is volledig mobiel dus we kunnen gewoon naar jou toekomen! Neem vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden.