Indoor Voorklimcursus

Klim je regelmatig en ben je wel toe aan iets nieuws?  Ben je een zelfstandig naklimmer (indoor toprope niveau) en heb je genoeg routine opgebouwd? Dan is de Indoor Voorklimcursus zeker iets voor jou! Tijdens deze cursus leer je alles wat nodig is om vervolgens zelfstandig te kunnen voorklimmen op alle kunstmatige klimwanden in Nederland. De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van de NKBV. Daarnaast is de cursus een onmisbare én eerste stap voor het klimmen in de echte rotsen!

Inhoud van de cursus:
– korte herhaling basistechnieken
– voorklimmer zekeren
– voorklimmen en techniek
– voorbereiding /knopen / touwcommando’s

– voorklimval
– materiaalkennis
– risico bewustzijn en veiligheid (de rode draad door de cursus)

 De cursus wordt afgesloten met een officieus examen.  Hier laat jij zien dat je volledig zelfstandig kan voorklimmen waarbij de veiligheid van jou en je klimpartner voorop staat.

indoorvoorklimmenKVB1Duur:
Twee lessen van 3 uur in twee op elkaar volgende weken (meestal van 19hr tot 22hr).

Kosten:
€80,- inclusief entree, de eventuele huur van gordel en zekermateriaal en volledige instructie. Hier zit ook een ‘fysiek’ exemplaar van het Klimvaardigheidsbewijs bij inbegrepen (indien men slaagt voor de cursus).

Locatie:
De cursus wordt gegeven in de gezelligste hal van Nederland: Klimmuur Utrecht (Vlampijpstraat 79 te Utrecht).

De volgende cursus begint als er genoeg inschrijvingen zijn (minimaal 4). Dan worden meerdere data voorgesteld, mogelijk m.b.v. datumprikker.

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN met het inschrijfformulier.