Workshop Spleetklimmen

Spleetklimmen is een specialisatie binnen de klimsport. Tijdens deze workshop leer je alles over de verschillende verklemmingstechnieken die gebruikt worden bij het spleetklimmen. Je leert over hand-, voet- en camplaatsingen door het gewoon allemaal zelf te oefenen. Tijdens de workshop wordt namelijk gebruik gemaakt van verschillende spleetbakken en een heuse ‘crackmachine’. De workshop wordt ondersteund door spectaculair foto- en filmmateriaal. Ook leer je de plekjes in de buurt van Nederland kennen waar je de opgedane kennis in de praktijk kunt brengen.

‘A good handjam is one of the most secure holds a climber can have, more secure than grabbing a rung on a ladder’ – John Bachar

de roofcrack van de crackmachine! ©ByRyanPhotography.com

- IMPRESSIE -

Inhoud van de workshop:
- introductie “Wat is spleetklimmen?”
- tapen van de handen
- hand-/voetverklemmingen & techniek

- mobiele tussenzekeringen vs handen & voeten
- risicobewustzijn
- introductie Off-Width klimmen, het koningsnummer!

Duur: Een halve dag, of een avond (meestal van 19hr tot 22hr30).

Kosten:
€45,- per persoon  /  €450,- incl.. BTW voor een halve dag, inclusief volledige instructie en gebruik van de spleetbakken en crackmachine. De prijs is exclusief het gebruik van sporttape, neemt dit dus zelf mee! Voor de workshop geldt een minimaal aantal deelnemers van 8 en een maximum van 14 deelnemers.

Locatie:
De laatste workshop werd gegeven in Boulderhal Sterk te Utrecht op donderdagavond 12 maart 2015. Dit was het INSCHRIJFFORMULIER!

Workshop Spleetklimmen boeken in jou klimhal of sportlocatie?
Dat kan! De crackmachine is volledig mobiel dus we kunnen gewoon naar jou toekomen! Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.